Sunday, March 20, 2011

Boxing in the heating ductwork

This is the view from the stairs. As you can tell, all the boxes that were piled up here were taken down to the storage area so we can finish up this room. You can see the ductwork running the length of the room, and the framing around it so we can put the drywall on it.

We will be removing that load-bearing 2x4 wall in the middle of the room (it originally was part of a partition wall that enclosed a bedroom at the left rear). I have found a welder who will supply and install the properly sized posts, according to the structural engineer that we hired. I hope that he can come early this week.

This is the view from the stairs to the storage area. The room is very bright with the two big windows and quite spacious - about 21' square.

This is a view looking toward the pantry so you can see the framing around the ductwork and also the shelf supports that I added yesterday.


Plein Air Bob said...

Is this the actual structure used in the movie that is now a park service house at the Malibu Creek State Park in Calabasas, CSA? Thx.

Mark said...

Hi Plein Air Bob,

I wish it was - it would be warmer! This is in Ontario, Canada.